‘ICT-sector Israël is nog niet op hoogtepunt’

mother-board Israëlische bedrijven in de informatie- en communicatietechnologie gaan een zonnige toekomst tegemoet. Volgens Jon Medved, een veelgeprezen ondernemer uit de Joodse staat, komen namelijk steeds meer multinationals naar Israël. “En dat creëert een virtueel sneeuwbaleffect”, zegt hij.

Medved: “Zo worden meer ondernemers aangemoedigd bedrijven te bouwen, wat resulteert in meer technologische ontwikkelingen en innovatie.” Hij denkt dat de ICT-sector van Israël, die een belangrijke rol inneemt in de economie van het land, nog niet zijn op hoogtepunt is. Dit komt mede door de snel toenemende rol van crowdfunding in die branche. De voormalige immigrant werd geboren in San Diego, maar werkt al tientallen jaren in Israël. Hij ontving onlangs de Bonei Tzion-prijs (Bouwers van Zion) van de Knesset, het Israëlische parlement.

Medved is CEO van OurCrowd, nu het grootste crowdfunding-platform ter wereld. Lees in het interview op The Times of Israel meer over hem, zijn onderneming en voor Israël belangrijke ontwikkelingen op het gebied van ICT en globalisering.

(foto dankzij Pixabay)

Advertentie (4)