Transgender-officier IDF was vrouw, nu man

idf israel defense forces

Luitenant Shachar arriveerde bij het Israëlische leger (IDF) als vrouw maar werd een man. Tijdens zijn militaire diensttijd veranderde de transgender geleidelijk aan van geslacht.

“Ik realiseerde me dat ik me voelde als een man toen ik twee jaar oud was”, aldus Shachar. “Op mijn zestiende leerde ik dat gevoel te omschrijven en sindsdien heb ik het aan alle belangrijke mensen in mijn leven verteld.”

Binnen een etmaal na het voor het eerst betreden van het IDF-trainingskamp vertelde hij zijn levensverhaal aan de commandant. “Ik was er nog niet klaar voor om het aan iedereen om mij heen te zeggen”, aldus Shachar, “maar hun meldde ik het wel. Ik begreep dat als ik op enige compassie wilde rekenen, dan moest ik eerlijk tegen ze zijn.”

De man is inmiddels zélf officier in het leger van de staat Israël, de eerste die openlijk transgender is. Lees meer over zijn bijzondere levensverhaal op de blog van het IDF.

Advertentie (4)