Israël steunt groenten- en fruitteelt Ethiopië

2015-07-17 israel steunt ethiopieIsraël zal haar steun aan de Ethiopische groenten en fruitteelt voortzetten, aldus de Israëlische ambassadrice in Ethiopië. Belaynesh Zavadia, de ambassadrice, heeft dit aangekondigd tijdens een bezoek aan een fruitplantageproject in de hooglanden van Ethiopië dat tot stand is gekomen met steun van de Israëlische Ontwikkelingscoöperatie. De ambassadrice voegde eraan toe dat Ethiopië in de toekomst genoeg zou kunnen produceren om zichzelf en andere landen van voedsel te voorzien.

Tijdens haar bezoek aan het land is de ambassadrice ervan overtuigd geraakt dat de ontwikkeling die tot nu toe tot stand is gekomen, geslaagd is. Vooral vrouwelijke ondernemers hebben baat bij de introductie van moderne technologieën en trainingen. Israël heeft rijke ervaring in het telen van groenten en fruit met behulp van irrigatie en wil graag deze kennis delen. 250 telers hebben meegedaan aan het eerste deel van het project. Het project vindt plaats op twee hectare land waarop ook een trainingscentrum zal worden gebouwd, aldus AGF.nl, hét branchemedium voor de aardappelen, groeten en fruit sector in Nederland.

Advertentie (4)