Drie soldaten gewond bij aanslag met auto

idf
Drie soldaten van het Israëlische leger zijn donderdag gewond geraakt toen een inwoner van de Westbank met een auto op ze inreed. De bestuurder is neergeschoten door een vierde soldaat. Twee soldaten raakten ernstig gewond en zijn direct naar het ziekenhuis vervoerd een derde raakte lichtgewond aan zijn hoofd.

De vier soldaten liepen nabij Ramallah langs de weg te patrouilleren toen de bestuurder zijn stuur omgooide en opzettelijk op ze inreed. De auto sloeg vervolgens over de kop, waarna de bestuurder probeerde weg te komen. Een vierde soldaat schoot de terrorist neer. De terrorist is een 40-jarige inwoner van een dorpje op de Westbank en is met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.


Zowel Hamas als de Islamitische Jihad hebben de aanslag een heldendaad genoemd en hebben hun leden op de Westbank opgeroepen meer van dergelijke aanslagen te plegen.

Foto: IDF

Advertentie (4)