Gouden Maccabiade Nederlandse hockeyers

2015-08-09 Maccabi hockeyfeestZoals u in eerdere stukken al heeft kunnen lezen kon de Maccabiade voor de hockeyers niet meer stuk. Na de prachtige opening, de mooie ervaringen met sporters uit andere landen en een record voor het grootste Shabbat diner ooit, werd het toernooi afgelopen maandag in passende stijl afgesloten. 

Voor de Nederlandse hockeymannen was de wedstrijd op maandag slechts nog een formaliteit. De mannen wisten na een ruime 10-1 zege op Israel het goud veilig te stellen! Direct aansluitend op de wedstrijd van de hockeymannen moesten de Nederlandse vrouwen nog een lastige wedstrijd spelen.

De Nederlandse vrouwen begonnen matig aan de wedstrijd. Al gauw kwam het Nederlandse team met 0-2 achter en stond hen een zware beproeving te wachten. Gelukkig wisten de dames zich in het tweede kwart goed te herpakken en kwam het Nederlandse team weer op gelijke hoogte te staan. Met een gelijke stand van 2-2 en een stadion gevuld met Nederlands en Duits publiek stonden de dames onder grote druk. Het meegereisde publiek deed zijn best om de dames naar de overwinning te schreeuwen. Na bloed, zweet en tranen wisten de Nederlandse hockeydames in het derde en vierde kwart de eindstand op een 2-5 overwinning te bepalen. Nu waren de Duitsers door zowel de heren als de dames flink te kijken gezet.

Na de mooie huldiging was het tijd voor feest! Met twee gouden plakken voor de Nederlandse hockeyers volgde er nog twee mooie avonden vol met feest. Bij het schrijven van dit stuk zit ik zelf nog steeds met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kijk trots en met blijdschap terug op 10 dagen vol plezier en wil dan ook al onze sponsoren, Maccabi Nederland & Duitsland en alle andere meehelpende organisaties bedanken! Als u ooit nog de kans krijgt om de Maccabiade bij te wonen, of zelfs mee te spelen, dan kan ik u met zekerheid zeggen dat u hier geen spijt van zult krijgen! Laat de Maccabiade in Israel maar komen en tot over twee jaar!

Het artikel is geschreven door Alon Guggenheim, speler in het herenhockey team.

Advertentie (4)