Nederland valt in de prijzen bij Maccabiade

De 110-koppige Nederlandse delegatie van de Maccabi Games.

80 jaar geleden werden Joden nog geweerd uit het Olympisch Park in Berlijn. Nu, nog geen 70 jaar na de grote vernietigingspoging, liepen meer dan 10.000 joodse top atleten en bezoekers fier rond in datzelfde park. Een teken van de gigantische veerkracht van ons volk.

De Europese Maccabi Games 2015, die van 27 juli tot en met 5 augustus in Berlijn werden gehouden, zijn voor de Nederlandse delegatie voorspoedig verlopen.

Delegatie leider Gidi Markuszower:

“Nog nooit is Maccabi Nederland met zo’n grote delegatie naar een Europese Maccabiade afgereisd. Ons Comité is blij dat onze 110 sporters een leuke en veilige tijd hebben gehad in Berlijn.”

De prestaties op sport gebied zijn geweldig:

Brons voor ons bridge team
Goud voor ons mannen hockey team
Goud voor ons vrouwen hockey team
Goud voor ons dressuur team
Goud en zilver voor de individuele categorieën dressuur
Brons voor ons vrouwen voetbal elftal

Daarnaast zijn de Nederlandse  hockeyers Teddy Klooster en Dider Meijer uitgeroepen tot beste speelster en speler van het gehele toernooi. Wat een eer!

Een fantastische prestatie van onze sporters. Ook de atleten in de andere disciplines waarin wij meededen, jeugd jongens voetbal, dames voetbal, heren zaalvoetbal, halve marathon en tennis hebben fantastische wedstrijden tegen geduchte tegenstanders gespeeld.

Ook is het Guinness World Record gebroken; met meer dan 2500 joden is shabat gevierd. Uniek in de geschiedenis van het Europese Jodendom.

Ons Comité dankt alle coaches en fysios voor het mede mogelijk maken van dit geweldige toernooi. Het is uniek om met 2000 joodse sporters en vele duizenden bezoekers 10 dagen op te trekken”.

Het organiserend comité bestond naast Gidi Markuszower uit Daniel Juliard, Jawina Weisz, Eyal van der Hart, Michael Roeg en Gideon Coronel.

Over 2 jaar wordt de Maccabiade weer in Israel gehouden. En over 4 jaar is de Europese Maccabiade waarschijnlijk in Basel.

Geïnteresseerde sporters voor deze Spelen kunnen mailen games@maccabi.nl of op onze Maccabi Nederland Facebook kijken.

Video van de Nederlandse delegatie bij de openingsceremonie:

Advertentie (4)