Ouders doodgeschoten bij aanslag Israel

CQQIOI8VEAEghD3.jpg:large

Een vader en moeder zijn donderdagavond voor de ogen van hun kinderen doodgeschoten door Palestijnse terroristen.

Het gezelschap reed in een auto tussen Itamar en Elon Moreh toen ze plotseling vanuit een andere auto werden beschoten. De vier kinderen van 4 maanden, 4, 7 en 9 jaar bleven ongedeerd. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatsen maar konden niks meer voor de ouders betekenen. Het leger en de veiligheidsdiensten zijn meteen een grootschalige zoekactie gestart naar de daders.  Het gebied rond Nablus is tot militaire zone verklaard en in totaal zijn er vier infanteriebataljons ingezet om te assisteren bij de zoektocht.

De kinderen zijn door hulpverleners opgevangen, deze hebben een zeer gedetailleerde getuigenis af kunnen leggen van de moord op hun ouders. Het echtpaar had in totaal 6 kinderen.

Hamas prees de daad en riep op tot nog meer van dergelijke aanslagen. De aanslag is door de militante vleugel van de Fatah, de Al-Aqsa martelaarbrigade opgeeist. Het is al een tijd onrustig op de Westbank en rond Jeruzalem. Er zijn al meerdere incidenten geweest waarbij auto’s werden bekogeld of beschoten. Eind juni kwam nog een Israëlische om het leven toen ze in haar auto werd beschoten.

Foto: via twitter @AmichaiStein1

Advertentie (4)