Joodse schaapherder helpt vluchtelingen

Screen Shot 2015-09-29 joodse schaapsherder redt vluchtelingenDe Oostenrijks-Joodse schaapherder en Jiddische volkszanger Hans Breuer heeft zich tot missie gesteld om vluchtelingen te helpen. Hij kwam afgelopen augustus in actie nadat de Hongaarse overheid vluchtelingen ging interneren en hun doorgang naar Duitsland blokkeerde. Voor de zoon van een Joodse vluchteling was dit een persoonlijke zaak.

“Mijn vader was een vluchteling en zijn halve familie is vermoord door de nazi’s, dus hoe kan ik deze mensen niet helpen? Aldus Breuer in een interview met The Huffington Post. Zijn vader heeft de jodenvervolging ter nauwer nood overleefd door naar London te vluchten. Na de oorlog keerde zijn vader terug naar Oostenrijk alwaar hij de moeder van Breuer heeft ontmoet, een niet-Joodse anti-fascistische activist, die door de Gestapo was gemarteld vanwege haar verzet tegen het nazi-regime.

Breuer, woonachtig in het Oostenrijkse Burgenland regio, helpt veelal Syrische vluchtelingen die Hongaarse kampen verlaten om naar de Oostenrijkse grens te gaan op weg naar het beloofde land; Duitsland.

Bekijk het filmpje die Hans op zijn Youtube-kanaal heeft geplaatst waar hij Jiddisch zingt met de vluchtelingen in zijn busje:

Advertentie (4)