Al-Sisi roept Arabische landen op om vrede te sluiten met Israël

State Department Photo/Public Domain
In een uitgebreid interview met Associated Press heeft de Egyptische president Al-Sisi de Arabische landen opgeroepen om het Israelische-Arabische conflict op te lossen en vrede te sluiten met Israël.

Volgens Al-Sisi moet het 40-jarig vredesakkoord tussen Egypte en Israël uitgebreid worden met andere Arabische landen.  Een oplossing van het conflict zal volgens Al-Sisi een positieve uitwerking hebben op de gehele regio en de situatie drastisch verbeteren. Premier Netanyahu reageerde verheugd op de oproep van Al-Sisi en riep meteen zijn Palestijnse ambtgenoot Abbas op om de vredesonderhandelingen te hervatten.

Al-Sisi deed hiernaast ook een oproep aan de Arabische landen om de handen ineen te slaan en de strijd aan te gaan met terroristische groeperingen die de regio momenteel destabiliseren en te voorkomen dat er nog meer landen in verval raken. Egypte gaat haar leger uitbreiden om in eigen land de strijd aan te gaan tegen terreurgroeperingen. Ook de diplomatieke banden met de VS moeten worden aangehaald om de problemen in de regio de kop te kunnen bieden.

Foto: State Department Photo/Public Domain

Advertentie (4)