Israel onderschept grondstoffen TNT

tnt De Israëlische douane heeft samen met de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet 15 ton zwavelzuur onderschept welke bestemd was voor de Gazastrook, waar de Islamitische terreurbeweging Hamas de sceptor zwaait.

Volgens de vrachtpapieren had de lading uit verfverdunner moeten bestaan. Inspecteurs troffen een gevaarlijke borrelend en stinkende substantie aan wat na onderzoek een concentraat van zwavelzuur bleek te zijn. Zwavelzuur is een belangrijk bestandsdeel van TNT, met de aangetroffen hoeveelheid had men ruim 3 ton TNT kunnen vervaardigen. De lading werd aangetroffen bij de Nitzana grensovergang.


Israël heeft het importeren van grondstoffen en materialen die gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van wapens verboden. Desondanks treft men regelmatig verboden goederen aan die de Gazastrook worden binnengesmokkeld. De wederopbouw van de Gazastrook wordt als dekmantel misbruikt om de goederen binnen te smokkelen. Onlangs werden al duikpakken, materialen voor raketten en rollen glasvezel onderschept.

Foto: Israel Customs Authority

Advertentie (4)