Poetin: “Chanoeka licht nodig in politiek”

israel rusland netanyahu poetin
Foto: Israelisch Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op de klimaattop hebben Benjamin Netanyahu en president Poetin een ontmoeting gehad. Rusland en Israël zijn onlangs een militaire samenwerking gestart om de activiteiten van beide landen in de regio te coördineren. 

Poetin roemde het initiatief van Netanyahu over de samenwerking tussen beide legers en Netanyahu verklaarde dat hij het fijn vond de Russische leider weer te ontmoeten. Een vriendschappelijk ontmoeting tussen beide leiders die elkaar de afgelopen tijd regelmatig hebben ontmoet en gesproken.

Poetin maakte gedurende het gesprek een opmerkelijke opmerking over het aanstaande Chanoeka feest die wij u niet wouden onthouden:

Vladimir Poetin: Let me start with congratulations on the coming Chanukah holiday. It’s a very good and bright holiday that symbolizes the victory, the triumph of light over dark. And I really hope that in international affairs we’ll have it this way as well.

Rusland en Israël hebben een hechte economische en culturele samenwerking, mede als gevolg van de circa 1 miljoen Russische immigranten in de Joodse staat.

Advertentie (4)