Jonge Amsterdamse Rabbijn met stenen bekogeld in Brussel

Rabbijn bekogeld met stenen in BrusselVanavond maakte een jonge Amsterdamse Rabbijn bekend dat hij eerder vandaag in Brussel werd bekogeld met stenen, puur omdat hij er zichtbaar Joods uit zag.

Hij geeft op Facebook aan dat hij hoopt dat de leiders van islamitische gemeenschappen in plaats van een “ongezonde obsessie” met Joden en Israël veel meer aan educatie gaan doen en verantwoordelijkheid nemen voor hun jeugd. Een succesvolle samenleving kan slechts bestaan wanneer liefde de belangrijkste drijfveer is en niet haat. Gelukkig is hij met de schrik vrijgekomen en is er niemand gewond geraakt. We waarderen de sterke en liefdevolle manier waarop deze Rabbijn met de situatie omgaat. Tegelijkertijd is het natuurlijk schokkend dat er steeds meer steden zijn in Europa waar Joden niet meer veilig over straat kunnen – zoals bijvoorbeeld Malmö.

Advertentie (4)