‘IS-jihadisten plannen aanval op Eilat’

idf-soldier-israel-GolanHet zuiden van de staat Israël kon in de nabije toekomst wel eens doelwit worden van terroristen van Islamitische Staat (IS). Er zou een “een grote operatie” zijn gepland, waaronder een aanval op de kustplaats Eilat.

Volgens Abu al-Ayna al-Ansari, een islamistische militant in de Strook van Gaza, moet deze terreurcampagne worden gelanceerd door een met IS (ISIS / ISIL) verwant jihadistisch netwerk vanuit het Egyptische schiereiland Sinaï.

Hij beweert dat het “slechts een kwestie van tijd” is voordat Eilat wordt aangevallen. “De Islamitische Staat onderwijst haar mensen dat Israël en de Verenigde Staten de leiders van de ongelovigen zijn en wij vinden dat Israël behoort te verdwijnen”, zei hij. Volgens de religieuze extremist zullen jihadisten van de groep Wilayat Sinaï, het Egyptische chapter van IS, “de pioniers worden in de strijd met Israël”. Behalve met het voorbereiden van terreuraanslagen op het grondgebied van de Joodse staat zijn de jihadisten naar verluidt ook druk doende terroristische plannen tegen de VS te beramen.

The Jerusalem Post weet te melden dat al-Ansari dit heeft verklaard tegenover Aaron Klein Investigative Radio. Het interview met de salafist wordt morgen uitgezonden. De radicale moslim is geestverwant met de genocidale pedoseksuelen in het IS-kalifaat, waarvan de leiders in Syrië en Irak een zeer intolerante variant van de soennitische islam hebben ingevoerd.

‘Dreiging bekend’

Dat er vanuit de Sinaï een dreiging van terrorisme door IS bestond werd afgelopen september al erkend door legerkolonel Yehuda Cohen. Hij is aanvoerder van de Sagi Brigade van het IDF (Israel Defense Forces) en in die hoedanigheid belast met de beveiliging van het zuiden van de Joodse staat, waaronder ook het grensgebied met Egypte valt.

“We mogen niet vergeten dat de organisatie (IS, red.) werd opgericht door mensen die dromen van een terreuraanval tegen Israël”, zei de kolonel, “en die aanval zal komen.” Hij voegde er aan toe dat dit nog tijdens zijn ambtsperiode zal plaatsvinden en dat de troepen “zich er op voorbereiden”. Cohen: “Ik leer mijn mensen om het morgen te verwachten, om er altijd klaar voor te zijn. Als het gebeurt, dan is mijn doctrine dat we een zeer sterke dreun moeten uitdelen op datzelfde punt en dat de vijand geen successen mag behalen.”

‘Samenvoeging speciale eenheden’

Deze zomer verklaarde een hoge IDF-officier ook al dat de militairen zich voorbereiden op confrontaties met IS-jihadisten. De legerleiding heeft voor dit doel soldaten van diverse elite-eenheden samengevoegd.

Advertentie (4)