De tweede geweigerde hand door Kuzu

kuzu

We weten allemaal dat Kamerlid Kuzu – van de partij die zegt te willen verbinden- weigerde om de hand te schudden van de Israëlische premier Netanyahu. Volgens Kuzu was dit vanwege het “bloed aan de handen” van Netanyahu. Maar hij weigerde nog een hand. Namelijk van de man die achter Netanyahu liep. Wat moeten we hier van DENKen?

Op basis waarvan weigerde Kuzu de tweede man een hand? Guilty by association? Omdat de man een keppel op had? Om stoer te doen naar zijn achterban? Je kan zeggen dat elke leider van een land onder wiens leiding burgerdoden zijn gevallen tijdens aanvallen geen hand verdienen vanwege “bloed aan de handen”. In dat geval mag Kuzu natuurlijk ook geen handen schudden met Abbas, Obama, Poetin en zelfs Rutte. Alleen Netanyahu de hand weigeren uit dit rijtje is hypocriet, en in het kader van een parlementair bezoek onbeschoft, maar vanuit een verstoord beeld van het M-O conflict kan je dit nog begrijpen.

Dus, waarom dan het weigeren van de hand van de tweede man. Deze man was niet hoofdverantwoordelijk, zoals Netanyahu. Het lijkt puur te zijn omdat hij op enige manier optrekt met Netanyahu. Het lijkt inderdaad op guilty by association. Het is een gedachte die we veel zien bij BDS’ers en Israëlhaters. Deze man werd de hand geweigerd omdat hij wordt gezien als ‘zionist’. Wie is een zionist in de ogen van de Israëlhaters? Iedereen die direct of indirect het Israëlische regime steunt. Trek deze lijn door en Kuzu zal in de praktijk een groot deel van de wereld geen hand kunnen schudden. Hij zal het niet bij iedereen durven, maar ‘zionisten’ wil hij niet aanraken. Maar wat is nou écht een zionist? Simpel: iemand die vindt dat Israël het recht heeft op (een veilig) bestaan.

Kuzu diskwalificeert zich hiermee compleet als ‘verbinder’ in de samenleving. Het a priori niet de hand kunnen schudden van mensen die vinden dat er een plek moet zijn voor Joden in Israël betekent per definitie het vergroten van de spanningen. Kuzu maakt het salonfähig om Joden en zionisten de hand te weigeren en gooit hiermee nog meer olie op het vuur. De lange arm van Ankara strikes again.

Bekijk het fragment terug van de tweede geweigerde hand: http://www.npo.nl/de-week-van-powned/08-09-2016/POW_03285685 , vanaf minuut 1:45.

Advertentie (4)