Grote brand uitgebroken in Noord-Israel

Een grote brand die vandaag is uitgebroken in het noorden van Israël heeft diverse slachtoffers als gevolg. Zeker acht mensen zijn opgenomen met ademhalingsproblemen, inclusief een 10-dagen oude baby en twee kinderen van 2 en 7 jaar. 

Brandweer en politie hebben een groot aantal bewoners in en rond de stad Zichron Ya’akov geevacueerd. De brand is nog niet geheel onder controle.

Ook in Atlit, een stad ten zuiden van Haifa, is een brand uitgebroken waardoor 200 studenten zijn onruimd van een naastgelegen school, meldt de Israëlische krant Israel Hayom. In Nesher, een buitenwijk van Haifa, heeft ook een brand gewoed evenals in Hadera, een badplaats ten noorden van Netanja.

Volgens de Israelische brandweer is de exceptionele droogte dit seizoen en de sterke wind debet aan de branden. Het vuur zou zijn ontstaan als gevolg van nalatigheid van wandelaars in het gebied.

Update: Verdachten branden Israël opgepakt

Advertentie (4)