Intel opent nieuwe chip productielijn in Israel


De chipfabrikant Intel heeft afgelopen week haar productielijn voor de volgende generatie chips geopend in haar Kiryat Gat faciliteit in Israel. De opwaardering van de productielijn heeft ongeveer 5,7 miljard euro gekost, met inbegrip van een subsidie van de Israelische overheid van meer dan 282 miljoen euro. De Israelische premier Netanyahu bezocht de opgewaardeerde productielijn van Intel. Tegen de aanwezige medewerkers zei hij dat zij “een nieuwe toekomst produceren” in Kiryat Gat en dat het aantoont dat “Israel een wereldwijde technologische supermacht” is.

Intel wereldwijd
Amir Faintuch, onderdirecteur van Intel en vertegenwoordiger van het wereldwijde management, verklaarde dat de faciliteit in Israel een cruciale rol speelt in de overgang van gespecialiseerde chip fabrikant tot een fabrikant wiens nieuwe chip gebruikt kunnen worden in “miljarden slimme, aangesloten, apparaten.” Faintuch wees erop dat het eerste ontwikkelingscentrum van Intel buiten de Verenigde Staten werd opgericht in Haifa, en dat sommige van de meest geavanceerde chips van Intel zijn ontworpen in Israel.

Intel Israel
Directeur van Intel Israel, Maxine Fassberg, zei dat het bedrijf al ruim 16 miljard euro in de Israelische economie heeft geïnvesteerd en hij verwacht dat Intel in het komende decennium nog zeker 4,7 miljard euro aan goederen en diensten in Israel zal uitgeven. Fassberg voegde hieraan toe dat Intel in de 42 jaar dat het bedrijf bestaat het een “onlosmakelijk onderdeel van de Israelische markt, de Israelische economie en de samenleving van Israel” is geworden. De Intel Israel directeur sprak haar dank uit aan de tienduizenden Intel medewerkers in Israel die zij “een spiegel van de Israelische bevolking” noemt en bijdraagt aan het wereldwijde succes van Intel.

Intel productielijn
Daniel Benatar, directeur van de productielijn in Kiryat Gat, loofde Intel omdat het medewerkers uit alle rangen en standen uit de Israelische samenleving in haar personeelsbestand heeft zitten. Van ingenieurs tot pijpfitters, van Joden tot Bedoeïen, van religieus tot seculier en van jong tot oud, voegde Benatar eraan toe.

Advertentie (4)