Schwarzenegger & De Niro halen recordbedrag op voor IDF

Arnold Schwarzenegger IsraelHet Israëlische leger is afgelopen week 38 miljoen dollar rijker geworden dankzij een groep beroemdheden die zich voor de militairen van de Joodse staat inzetten. Onder meer de acteurs Robert De Niro en Arnold Schwarzenegger waren aanwezig.

Het liefdadigheidsgala vond donderdag plaats in The Beverly Hilton in de Amerikaanse stad Los Angeles, waar de in Egypte geboren Amerikaans-Joodse zakenman Haim Saban samen met zijn vrouw Cheryl het evenement van de Vrienden van de Israëlische Strijdkrachten (FIDF) had georganiseerd. “Het verheugt ons te zien dat de belangrijke missie van de FIDF – om welzijn en educatieve programma’s te bieden aan de heroïsche mannen en vrouwen van het IDF – weerklank blijft vinden binnen de gemeenschap van Los Angeles”, zei Saban.

FIDF, dat werd opgericht in 1981, houdt zich niet alleen bezig met het ondersteunen van legerpersoneel maar helpt ook gewonde veteranen en families van overleden soldaten. Rabbijn Yechiel Eckstein, oprichter van de International Fellowship of Christians and Jews, leverde de op een na grootste contributie aan wat volgens website Only Simchas “een recordbedrag” is.

FIDF: Vrienden van het Israëlische leger

Eckstein: “De betrokkenheid van de soldaten van Israël aan de bescherming van hun land en hun burgers is inspirerend en opmerkelijk. Het is noodzakelijk dat wij deze dappere militairen bijstaan en ze op elk mogelijke manier steunen, want dan weten ze hoe diep wij betrokken zijn bij hun welvaren en hun toekomst.” Behalve De Niro en Schwarzenegger waren dit jaar Julie Bowen, Gerard Butler en Joanna Krupa en andere beroemdheden aanwezig in LA.

Afgelopen jaren waren ook Sylvester Stallone, Barbara Streisand, Pamela Anderson, Larry Ellison (Oracle), Michael Dell (Dell computers) en vele anderen donateurs aanwezig. Schwarzenegger is een vaak geziene gast op evenementen van de Vrienden van de Israëlische Strijdkrachten.

Advertentie (4)