Recordaantallen toeristen naar Israel

shutterstock_415012924__1496861991_84.53.83.115Het eerste halfjaar van 2017 kent een recordaantal toeristen die Israel hebben bezocht. Dat blijkt uit cijfers van het Israelische Bureau voor de Statistiek.

Van januari tot en met juni werden er niet minder dan 1,74 miljoen aankomsten van toeristen in Israel geteld, wat een toename van 26% ten opzichte van vorig jaar is. Deze vakantiegangers zijn goed voor een omzet van 9,4 miljard sjekel voor de joodse staat.

De meeste plezierreizigers kwamen in de maand juni: circa 303.000. 91% van deze toeristen kwam in Israel per vliegtuig aan. De overige 9% kwam de joodse staat via een landsgrens binnen, waarvan de meerderheid vanuit Jordanië.

Met name China is verantwoordelijk voor de toename in vakantiegangers die Israel aan doen. Het aantal toeristen uit China is met 76% toegenomen. De meeste vakantievierders komen echter nog altijd uit de VS, waar een groei van 20% heeft plaatsgevonden.

Volgens de Israelische minister van Toerisme Yariv Levin laten de recordcijfers zien dat zijn beleid werkt. Zijn ministerie is de laatste tijd zeer actief in het promoten van het land aan de Middellandse Zee. Door onrusten zijn verschillende populaire vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee, zoals Tunesië en Turkije, minder populair geworden bij zonzoekers. Israel heeft op deze markt ingespeeld en naar nu blijkt met resultaat. [Bron: CIDI}