De kwestie Israël en de Palestijnse gebieden in 90 min; Dries van Agt en Hans Knoop

‘Waar blijft Een Ander Palestijns Geluid?!’

Volgens Hans Knoop wordt oud premier van Agt ten onrechte beschuldigd een antisemiet te zijn, al roept hij dit wel over zich heen door zijn eenzijdige opinies ten aanzien van Israel en zijn steun aan de Islamitische terreurbeweging Hamas, zo stelde hij in het programma ’Recht van spreken’ van omroep Max in Juni 2017. Aanleiding voor een gesprek.

Cafe Weltschmerz vroeg beide heren hun verschil van inzichten voor onze camera’s te bespreken. Een 90 minuten durend gesprek over een complex onderwerp. Het werd een schijnbaar rustig en beheerst debat op het scherpst van de snede met veel onvermijdelijke confrontaties. Over Israel & de bezetting, over militaire strategie & humanitair leed, over Joden & Arabieren, onderwerpen die door Knoop & van Agt zowel aangeraakt als onderbouwd worden. Een inspirerend gesprek dat leidt tot verdiepende nieuwsgierigheid.

Vanaf ~1:20:00 wordt van Agt specifiek bevraagd over zijn conservatief-Katholieke, vermeende anti-Joodse achtergrond. “Je kan Joden niet vertrouwen”, werd in zijn geboortedrop weleens verteld, aldus Dries van Agt.

Advertentie (4)