Yair Lapid over ‘70 jaar na het VN-delingsplan – Hoe nu verder?’

Yair LapidDe partijleider van Yesh Atid spreekt over Israels politieke toekomst en de kans op vrede.

Yair Lapid is partijleider van Yesh Atid, zijn partij is de grootste concurrent van Netanyahu’s Likoed in de peilingen. Lapid maakte carrière als journalist en tv-presentator en richtte in 2012 de nieuwe politieke partij Yesh Atid (“Er is een toekomst”) op. 

Bij de Israelische verkiezingen in 2013 haalde Yesh Atid 19 zetels, waarmee het de tweede partij van het land werd en onderdeel van de regeringscoalitie – Lapid was toen minister van Financiën. In 2015 daalde het aantal zetels naar 11. Tegenwoordig staat Yesh Atid steevast op de tweede plek in opiniepeilingen. Yair Lapid is daarmee een serieuze kandidaat om Netanyahu op te volgen als premier.

Op 30 november spreekt Lapid voor CIDI in het centrum van Amsterdam over zijn visie op Israels toekomst. Aanleiding van zijn lezing is dat 70 jaar geleden het VN-verdelingsplan werd gepresenteerd, waarmee het Brits Mandaatgebied zou worden opgedeeld in een Joodse en een Arabische staat. De Arabieren verworpen het plan, en 70 jaar later is van een Palestijnse staat nog steeds geen sprake. Hoe kunnen Israel en de Palestijnen tot een duurzame vrede komen?

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wanneer: Donderdag 30 november
Tijd: Inloop om 19:30 uur, start 20:00 uur
Waar: Centrum van Amsterdam – De exacte locatie wordt na aanmelding doorgegeven
Aanmelden verplicht: cidi@cidi.nl of 070-3646862
Kosten: Vrijwillige bijdrage aan CIDI aan de deur of via NL52INGB0003219484 t.n.v. St. CIDI

Datum/Tijd

Date(s) – 30/11/2017
20:00 – 21:30
Advertentie (4)