WhatsApp-oprichter Koum steunt Israël

koum-israeli-judoka

Ophef rond de discriminatie van het Israëlische judo-team tijdens een toernooi onlangs in Abu Dhabi heeft Jan Koum, mede-oprichter van berichtendienst WhatsApp, tot een prachtig gebaar van solidariteit met de sporters van de Joodse staat bewogen: hij postte het Hatikvah, het volkslied van Israël, op zijn Facebookpagina.

Hiermee reageerde Koum op de weigering van de organisatoren van de Grand Slam om de judoka’s Tal Flicker, die goud won in de gewichtsklasse tot 66 kilogram, en Gili Cohen (brons, gewichtsklasse onder 52 kilo) te huldigen onder hun eigen blauw-witte vlag en met hun eigen volkslied.

“Aangezien ze tijdens het Abu Dhabi Grand Slam judo-toernooi weigeren de Israëlische vlag te hijsen en het volkslied te spelen, zal ik het gewoon maar hier achterlaten”, schreef de tech-ondernemer gisteren op Facebook, met daarbij een YouTube-linkje naar het Hatikvah.

Flicker liet zich na zijn overwinning overigens bepaald niet uit het veld slaan. Met de gouden medaille om zijn nek hief de sportieve Israëliër zélf het Hatikvah aan, terwijl op de achtergrond het deuntje van de Internationale Judo Federatie speelde.

Advertentie (4)