Israël grote speler in autonome mobiliteit

Auto Israel - AutoindustrieIsraël is in autoland ogenschijnlijk geen grote speler, maar op technologiegebied heeft het land de auto-industrie wel degelijk veel te bieden. Dat schrijft auto-industrie kenner en journalist Jan Lemkes vandaag in dit artikel op Autoweek.nl.

Highlights van het artikel:

– De bij Israëlische startups betrokken ingenieurs hebben veelal kennis opgedaan tijdens de diensttijd, waar ze in aanraking komen met geavanceerde technologie in onder meer Israëls beroemde en uiterst effectieve raketafweergeschut.

– Door Israel ontwikkelde Unmanned Ground Vehicles (UGV’s) worden niet alleen op afstand bestuurd, maar zijn ook in staat om zelfstandig operaties uit te voeren.

– Continental, Samsung, Daimler, Ford en General Motors hebben belangen in Israëlische startups. Renault-Nissan-Mitsubishi, Volkswagen en Honda hebben aangegeven vergelijkbare investeringen te gaan doen.

– Israelische startups houden zich bezig met snel oplaadbare accu’s.

– Softwarebeveiliging is een speerpunt van de Israëlische tech-sector.

– De Israëlische overheid heeft ten noorden van Tel Aviv een snelweg aangelegd om autonoom autorijden te testen.

– Er gaan in Israël volgend jaar bijna geheel zelfstandige “autonome taxi’s” rondrijden op de openbare weg.

– Eén van de bekendste Israëlische vondsten op het gebied van auto’s is de slimme navigatie-app Waze. Dat bedrijf werd in 2014 voor 1,2 miljard dollar overgenomen door zoekmachinegigant Google.

Lees hier het hele artikel op Autoweek.nl


Advertentie (4)