Muziekband met sympathie voor nazi’s gaat optreden in Amstelveen

Het Centraal Joods Overleg (CJO) heeft bekend gemaakt dat de Poolse heavy metal band Infernal War aankomende zondag gaat optreden in het Amstelveense P60. Zij staan algemeen bekend om hun symapthie voor nazisme. Directeur Frens Frijns van het Tilburgse 013 Poppodium heeft volgens het overlegorgaan wel besloten het concert af te lassen.

Volgens de Engelse organisatie Hope Not Hate heeft de extreme Poolse band een ‘ziekmakende fascinatie’ voor de Nazi’s. Dit zou mede blijken uit het feit dat de naam van Infernal War in het verleden Infernal SS luidde en dat de gitarist van de extreme band ‘Zyklon’ wordt genoemd, verwijzend naar het gas dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om de Joden te vergassen. De zanger van de band noemt zich ‘Herr Warcrimer’ en een van de nummers van Infernal War heet ‘Jewhammer’.

“Holocaust: myth, nothing more… But some day it will be true…”

Een van de bandleden ontkent symphatisant te zijn van nazi’s. Hij heeft recent de volgende verklaring uitgebracht: “Ik heb lang in Engeland gewoond en ik heb verschillende Joodse vrienden. Wij sympathiseren helemaal niet met de Nazi’s. Mijn familie leefde onder de bezetting van de Duitsers. Metal muziek is nou eenmaal geen softe muziek. Maar wij hebben absoluut geen politieke motieven.”

Update 25-05-2018 / 15:30:

In navolging van 013 heeft ook P60 in Amsterlveen het concert gecancelled.

Advertentie (4)