Israelisch meisje neergestoken door Palestijn in Noord-Israel

Opnieuw heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Israel. Een 18-jarige Israelische student is vandaag neergstoken in Afula door de 20-jarige Palestijn Nur Shinawi, afkomstig uit de nabij gelegen Palestijnse stad Jenin.

De Israelische politie heeft de Palestijn een uur na de aanslag in zijn been geschoten en gearresteerd. Het meisje is in slechte staat en wordt behandeld in het ziekenhuis van Afula.

Mede doordat Afula vlakbij de Westelijke Jordaanoever gelegen is, zijn er door de jaren heen vele aanslagen gepleegd in en nabij de stad. De stad heeft ruim 45.000 inwoners.

Aanslagen in Afula:

  • April 1994 – Zelfmoordaanslag op een bus. Acht mensen vermoord en 50 mensen gewond geraakt.
  • November 1994 – Vrouwelijke Israelische soldaat in Afula vermoord door een Palestijnse militant.
  • Maart 2002 – Zelfmoordaanslag bij Afula’s Centraal Station. Een dode en enkele tientallen gewonden.
  • Mei 2003 – Vrouwelijke zelfmoordcommando blaast zichzelf op in een winkelcentrum. Drie doden, 70 gewonden.
  • Juli 2006 – Afula wordt onder vuur genomen door Katjoesja raketten. De raketeten werden afgeschoten vanuit zuid-Libanon door de door Iran gesteunde sjiitisch-Islamitische terreurbeweging Hezbollah. Geen doden. Wel onstond er brand in de stad. De raket droeg 100 kilo explosieven bij zich.
  • Oktober 2015 – Vrouwelijke Palestijnse terrorist wordt neergeschoten op het Centraal Station van Afula door de Israelische politie, alvorens zij enige slachtoffers kon maken.
Advertentie (4)