Moordenaar van Joods meisje terug uit Irak

Het hoofd van de Duitse federale politie heeft gisterochtend in het Koerdische deel van Irak de man opgehaald die verdacht wordt van de moord op een Duits-Joods meisje in de buurt van Wiesbaden. Susanna Maria Feldman (14) werd verkracht en gewurgd, waarna haar lijk begraven was bij een spoorrails.

Volgens de politiechef die het gevangenentransport vanuit Erbil (Noord-Irak) begeleidde had de 20-jarige verdachte Ali Bashar plannen gemaakt om Irak te ontvluchten en zich te vestigen in een niet nader genoemd buurland. Bij aankomst in Frankfurt zei Dieter Romann dat de samenwerking met de Koerdische autoriteiten goed was verlopen, schrijft dagblad Bild vandaag.

Omdat Duitse overheidsfunctionarissen niet op Koerdisch grondgebied mogen opereren, werd Bashar in het vliegtuig aan de Duitsers overgedragen. Vanaf Frankfurt Airport vervoerden zwaarbewapende agenten de Irakees naar het politiebureau van Wiesbaden, waar hij werd verhoord. Overigens beweert de politie van Koerdistan dat Bashar het gruwelijke misdrijf tegenover hen al had bekend.

Susanna was in mei als vermist opgegeven. Aanvankelijk werd ook een Duitse Turk van de misdaad verdacht, maar die is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Seriecrimineel

Bashar heeft meerdere andere misdrijven, waaronder een kinderverkrachting in een azc, op z’n geweten. Na de moord op Susanna ontvluchtte de asielzoeker Duitsland onder een valse naam en met tijdelijke documenten afkomstig van de Iraakse ambassade.

Advertentie (4)