Iraniërs organiseren massaal pro-Israël protest op Twitter

Iraniërs organiseren massale pro-Israel protest op TwitterIraniërs hebben historisch gezien weinig van doen met antisemitisme. Veeleer het tegenovergestelde. Ook na jaren van door de staat georkestreerde antisemitische propaganda, indoctrinatie en Israël-haat lijkt het beleid niet de vruchten te hebben afgeworpen die het islamofascistische regime onder leiding van dictator Ayatollah Khomeini graag had gezien. De wil van het Iraanse volk om in vrijheid te leven in eigen land en in harmonie met Israël, waar meer dan 135.000 Iraanse Joden wonen, lijkt nog springlevend.

Dit werd gisteren maar weer eens heel duidelijk op Twitter, dankzij de door Iraniërs opgezette digitale campagne met gebruik van hastag #WeStandWithIsrael. Maar ook de onwil van mainstream-nieuwsredacties om hierover verslag te doen. Terwijl Iraniërs met risico voor eigen leven een massale pro-Israël Twitter-actie zijn gestart, waren de Nederlandse media en journalisten als Olaf Koens te druk om de agenda van de islamitische terreurorganisatie Hamas te dienen, aan de grens tussen Israel en de Gazastrook.

De Twitter-actie is ook premier Netanyahu van Israël niet ontgaan, die deze week een filmpje online heeft gezet waarin hij zijn visie over de toekomst tussen Iran en Israël beschrijft. Hij droomt over een toekomst waarin Israëlische en Iraanse ondernemers samenwerken om een betere wereld te creëren.

Aangezien de Nederlandse journalistiek – grotendeels – verzuimt hierover te schrijven, hebben wij hieronder een compilatie uiteengezet van dappere tweets van onze Iraanse vrienden.

Nogmaals: met levensgroot risico voor eigen leven (en dat van hun families) hebben Iraniërs wereldwijd een massale Twitter-actie op poten gezet om de wereld te laten zien dat zij hun regime niet steunen en dat ze Israël niet willen vernietigen. Dat zij in vrede willen leven met de Joodse staat.

In het westen zouden wij deze bondgenoten van vrede, vrijheid en democratie massaal moeten steunen door hierover te schrijven, twitteren en artikelen hieromtrent te delen op Facebook. Dit is het minste wat wij kunnen doen en aan hen verplicht zijn. Dit is het Iraanse equivalent van het verzet zoals wij dat ook in de Tweede Wereldoorlog hebben gekend.

Advertentie (4)