Amazon koopt Israëlische cloud computing-bedrijf CloudEndure

AmazonAmerikaanse technologie-gigant Amazon koopt het Israëlische cloud computing-bedrijf CloudEndure voor een bedrag t.h.v. $200 miljoen, meldt de financiële krant Globes maandag. De deal zal naar verwachting de komende dagen officieel bekend worden gemaakt.

De kleine startup CloudEndure is zes jaar geleden opgericht en is gevestigd in Ramat Gan, een stad ten oosten van Tel Aviv. Destijd heeft het bedrijf $20 miljoen startkapitaal opgehaald.

CloudEndure is een cloud computing-bedrijf dat software ontwikkelt voor ‘noodherstel, continue back-up en livemigratie’. Het bedrijf maakt een soepele overdracht van gegevens van cloud naar cloud mogelijk. Dergelijke technologie is cruciaal in een tijd waarin bedrijven en overheden steeds vaker en heftiger onder vuur liggen van hackers en cybercriminelen.

Lees hier meer informatie waarom bedrijven als Amazon interesse hebben in bedrijven die software oplossingen ontwikkelen voor noodherstel van gegevens.

Advertentie (4)