Benno Nihom verlaat Ajax

Benno NihomAjax vrouwen-trainer Benno Nihom (32) zal Ajax deze zomer verlaten, laat de Amsterdamse voetbalclub Ajax weten op haar website.

De joodse trainer begon in 2012 bij de Ajax Vrouwen als assistent van hoofdtrainer Ed Engelkes, het jaar waarin de vrouwentak van Ajax werd opgericht. In 2017 werd Nihom hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen.

Benno Nihom: “Het is niet makkelijk om als Amsterdammer na 7 prachtige jaren de Ajax Vrouwen te verlaten, maar aan al het mooie komt een einde en het is tijd om mijn horizon te verbreden. Ik ben de club dankbaar voor de kansen en mogelijkheden die ik al die tijd gekregen heb en dat ik de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen Ajax vanaf het begin heb kunnen meemaken. Ik ben trots op de prijzen die ik met het team heb gewonnen, want dat is het mooiste dat er is. En ik zal er alles aan doen om daar ook de laatste maanden van dit seizoen voor te gaan. Het was fantastisch en leerzaam om in de professionele topsportomgeving die Ajax biedt te mogen werken.”