Een wandeling over Ben-Goerion Boulevard in Tel Aviv

De Ben-Goerion Boulevard in Tel Aviv is een bijzondere straat. Iedereen die de stad heeft bezocht kent deze boulevard in Noord Tel Aviv. De straat begint bij Kikar Atarim aan het strand en eindigt bij Ibn Gvirol.

Israël’s eerste premier David Ben-Goerion woonde er ruim 40 jaar. Zijn huis op nummer 17 staat daar nog steeds en kan dagelijks bezichtigd worden. Maar er is meer wat deze straat zo bijzonder maakt.

Veel van deze huizen zijn gebouwd door Duitse Joden die Nazi-Duitsland zijn ontvlucht en hun huizen bouwden in de Bauhaus style. Strakke lijnen, balkons waarvan de vloeren dienden als dak voor het balkon eronder en verticale ramen om licht door te laten schijnen naar het trappenhuis.

Wie vandaag over de Ben-Goerion Boulevard loopt zal veel kiosken zien waar koffie, snacks, sushi en steeds vaker gezonde versgeperste fruitsappen worden verkocht. Ook straatkunst en sculpturen ontbreken niet en geven de boulevard een uniek karakter.

Bekijk hier meer informatie en foto’s

Advertentie (4)