Eerste deel van de gids voor de Israëlische verkiezingen

Op 9 april zijn er in Israël verkiezingen. In een reeks artikelen krijgt u de komende tijd informatie over hoe de verkiezingen in Israël plaatsvinden. In dit artikel geven wij uitleg over de verkiezingen in het heilige land.

Bij de komende verkiezingen doen 16 partijen een gooi naar zetels in de Knesset, het Israëlische parlement. Een aantal van deze partijen zal echter de kiesdrempel van 3,25% niet halen.

Zoals bij iedere verkiezingen gaan er ook dit jaar weer stemmen op om naar een twee of drie partijen stelsel over te gaan, om versnippering tegen te gaan. Na de verkiezingen in 2015, kregen kleine partijen veel macht door eisen te stellen als voorwaarde om de regering Netanyahu te steunen. Een groeiende groep in Israël acht deze invloed niet wenselijk.

Meer informatie en een video vind u via deze link

Advertentie (4)