President Rivlin ontvangt nabestaanden verongelukte spaceshuttle Columbia

President Rivlin en zijn vrouw Nechama hebben vandaag een ontmoeting gehad met familieleden van de overleden bemanningsleden van de op 1 februari 2003 verongelukte spaceshuttle Columbia. Eén van die bemanningsleden was de Israëlische astronaut Ilan Ramon.

De in december 2018 overleden vrouw van Ilan Ramon, Rona, had ter gelegenheid van de Israëlische Space week het plan bedacht om alle families van de omgekomen bemanningsleden van de Columbia bijeen te brengen. Helaas heeft ze het zelf niet kunnen meemaken, vertelt Ran Livne, CEO van de Ramon Foundation.

Voorafgaand aan het officiële bijeenkomst had de Israëlische president een ontmoeting met de kinderen van Ilane en Rona Ramon, Tal, Yiftach en Noa

President Rivlin kreeg van de vrouw van Rick Hudson, de commandant van de Columbia, een foto van enkele maanden voor de ramp.  Daarop staat Ilan Ramon met de ruimtepakken van de astronauten, met een Amerikaanse vlaggen en de Israëlische vlag op de mouw.

Gedurende de Israëlische “Space Week”, een initiatief van Rona Ramon, deden ruim 100.000 schoolkinderen in Israël mee aan allerlei activiteiten om beter inzicht te krijgen in de ruimtevaart.

Advertentie (4)