Grote luchtaanval van IDF op Iraanse doelen rond Damascus

Grote luchtaanval van IDF op Iraanse doelen rond DamascusIsrael heeft vanochtend vroeg opnieuw aanvallen op Iraanse doelen rondom Damascus uitgevoerd. Doelwit waren Iraanse wapenopslagplaatsen, een faciliteit van de geheime dienst, een trainingskamp en Syrisch luchtafweergeschut.

De IDF woordvoerder zegt dat de aanval een vergelding was voor het afschieten door Iran van een raket richting Israel gisteren. De raket was bewust richting Hermon afgeschoten waar op dat moment duizenden Israeli’s aan het skiën waren.

Volgens Israelische analisten tonen de IDF aanvallen op Syrië aan dat de nieuwe opperbevelhebber van de IDF, Aviv Kohavi,  bereid is om fors meer geweld tegen Syrië en Iran te gebruiken.

Volgens de laatste berichten zijn bij deze aanval tenminste 11 doden gevallen , waaronder vier Syrische soldaten.

Advertentie (4)