Netanyahu kreeg bezoek van zijn Roemeense collega

Premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag, vrijdag 18 januari 2019, bezoek gekregen van de Roemeense premier Vasilica Viorica Dancila.

Netanyahu vertelde haar aan het begin van hun ontmoeting: “Dit is een geweldige kans om je weer te zien. De betrekkingen tussen Israël en Roemenië zijn fantastisch en deze zullen nog sterker worden door dit bezoek. Ik hoop dat je actie zult ondernemen om de slechte resoluties tegen Israël in de EU te stoppen, en natuurlijk ook om je ambassade en andere gebouwen naar Jeruzalem te verplaatsen. We wachten op je in Jeruzalem”.

Premier Netanyahu en de Roemeense premier Dancila bespraken de versterking van de bilaterale samenwerking op verschillende gebieden. Ze bespraken ook de agressie van Iran in de regio en de inspanningen om zich militair te verschansen in Syrië. Premier Netanyahu zei dat Israël, in zijn acties tegen het terrorisme, niet alleen zichzelf verdedigt, maar ook Europa.

Advertentie (4)