Yofix uit Israel introduceert een op planten gebaseerd yoghurt alternatief

Startup Yofix was een van de drie Israëlische food-tech bedrijven die voor de 2018 PepsiCo European Nutrition Greenhouse-accelerator werden gekozen en een subsidie won van € 100.000.

Yofix Probiotics uit Tel Aviv lanceert een zuivelvrij, soja-vrij yoghurt alternatief in drie fruitsmaken. Op basis van haver, linzen, zonnebloempitten, sesamzaad en kokosnoot wordt het product traditioneel gefermenteerd en bevat het levende probiotische culturen en prebiotische vezels die de spijsvertering bevorderen.

Fermentatie is een proces waarbij suikers worden afgebroken door bacteriën en gisten. Dit verbetert niet alleen de houdbaarheid van voedingsmiddelen, maar gefermenteerd voedsel zorgt ook zorgen voor toename van het aantal gunstige bacteriën in de darmen.

Mensen met te hoge cholesterolwaarden en hypercholesterolemie hebben baat bij het nemen van voedsel met probiotica. Probiotica is goed voor een mens omdat het de darmflora herstelt.

Prebiotica (niet te verwarren met Probiotica) zijn een soort voedingsvezels die de goede darmbacteriën voeden. Ze helpen de darmbacteriën voedingsstoffen te produceren voor je darmcellen en zorgen voor een verbeterd spijsverteringsproces.

In Israel wordt het product verkocht onder naam ‘Only in Israel’ en  buiten Israel onder de naam ‘Yofix’ .

De nieuwe veganistische productielijn behoudt een lage CO2-Voetafdruk (een milieumaat voor het bedrijfsleven) omdat er geen koemelk wordt gebruikt en niet veel water wordt gebruikt. Het productieproces laat geen afval achter, omdat alle grondstoffen die tijdens de productie worden gebruikt in het eindproduct blijven.

Een lekker, gezond en mileuvriendelijk product.

Meer weten? Lees hier