De 13 beste veganistische restaurants in Israel

Iedereen weet inmiddels dat Tel Aviv heel veel vegetarische en veganistische restaurants kent, maar daar blijft het niet bij. Ook op andere plekken in het land openen steeds meer vegetarische en veganistische restaurants hun deuren. Reden voor Israel21C een lijst samen te stellen van de beste veganistische restaurants in Israel. 

1. Café Anastasia, 54 Frishman Street, Tel Aviv

Het eerste en misschien wel meest succesvolle veganistische café van Israël. Het restaurant illustreert de essentie van de levensstijl in Tel Aviv. Het eethuis staat bekend om een onberispelijk, vers en smaakvol menu vol superfoods, glutenvrije en rauwe gerechten. Maar ook decadente gerechten zoals gesmolten chocoladetaart en romige Jeruzalem artisjok pappardelle staan op het menu, om er maar twee te noemen.

2. Meshek Barzilay Deli, 6 Ahad Ha’am Street, Tel Aviv

Een nieuw geopende veganistisch voedselbar, met een biologische kruidenierswinkel en verse juice bar in de kunstzinnige wijk Neve Tzedek in Tel Aviv. Meshek Barzilay Deli is een uitbreiding van het al populaire Meshek Barzilay restaurant dat “van boer naar restaurant”, 17 jaar geleden haar deuren heeft geopend in Israël.
3. Uzi Hummus-Ful, 20 Giborei Israel Street, Netanya (kosher)
De Uzi Hummus wordt door vele trouwe (en hongerige) fans beschouwd als de beste hummus in de Sharon-regio van Israel. Het is een bescheiden herinnering dat een restaurant veganistisch kan zijn, al is het maar door toeval. Alles wat je maar hoeft te doen is het hardgekookte ei-element uit de hummus-te halen.
4. Zakaim, 20 Simtat Beit Hashoeva, Tel Aviv
Een boetiek style veganistisch bistro, met een vintage gevoel en een cult-achtige aanhang, Zakaim is beroemd om de gerechten in Perzisch-Israëlische stijl bereid door haar chef-kok Harel Zakaim.
5. OPA,  8 Ha-Khalutzim Street (Levinsky Market), Tel Aviv
OPA is pas afgelopen najaar geopend in de kleurrijke Levinsky-markt in het zuiden van Tel Aviv als gevolg van het perfect samengestelde werk van de veganistische chef-kok Shirel Berger. Het menu heeft slechts vijf tot zeven gerechten per dag, die kunnen worden gecombineerd met één van de 15 biologische en biodynamische wijnen.
6. Thali Indian Cuisine, Nofit Hermon Street, Kiryat Shmona
Een veganistisch / vegetarisch Indiaas straatvoedsel restaurant in één van de meest onwaarschijnlijke plaatsen, het kleine Noord-Israëlische stadje Kirjat Shmona, pal aan de Libanese grens. Thali Indian Cuisine is een belevenis voor iedereen die op zoek is naar authentieke Indiase gerechten, gecombineerd met gezond eten, in het noordelijkste deel van Israël.
7. The Green Cat, 7 Levontin Street, Tel Aviv
The Green Cat is een veganistische pizzeria in het hart van Tel Aviv. Het restaurant is gespecialiseerd in pizza’s met dunne korst, gemaakt met alleen de meest verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Waaronder handgemaakt slow-rise deeg voor de korst, vegan pepperoni, milde en nootachtige veganistische cashewkaas en handgemaakte soja mozzarella op iedere pizza.
8. Bana, 36 Nahmani Street, Tel Aviv
De chef-koks Dan Arvatz en Chanoch Shechter bereiden gerechten met uitsluitend “schoon en vriendelijk” gezond voedsel. Ze serveren sinds 2017 hun steeds veranderende menu, bestaande uit plantaardig voedsel voor klanten die op zoek zijn naar een meer uitgebreide veganistische eetervaring in Tel Aviv.
9. Um Kultum, 60 Moriya Boulevard, Haifa
Een hummusbar en nog veel meer. Dat is dit kleine informele veganistische restaurant van Chef-kok Asi Delek, afkomstig uit Haifa. Vernoemd naar een van de meest iconische Arabische zangers ooit, serveert Um Kultum voedsel dat geen conserveringsmiddelen bevat én zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen.
10. Elements Café, 5 Kikar Hameginim, Safed (Tzfat)
Een vegetarische en veganistische restaurant in de oude stad van Safed, die bekend staat om het vele werk dat ze in hun voornamelijk glutenvrije, vegetarische en plantaardige menu hebben gestopt.
11. Vegan Express, ‎10/3 Ein Shakaq Road, Mitzpeh Ramon
Een welkome verrassing voor veganisten die de grootste natuurlijke krater ter wereld en één van de populairste wandelgebieden in het zuiden van Israël bezoeken. Vegan Express, eigendom van Le Cordon Blue-opgeleide chef-kok Britney Monique Moore, is een persoonlijke en bijzondere ervaring.
12. Tenat Vegan Ethiopian Restaurant, 27 Chlenov Street, Tel Aviv
Een warme en geruststellende ervaring voor iedereen die nog nooit de Ethiopische keuken heeft geproefd. Met een reeks kleine gestoofde items die je in kleine stukjes van de grote pannenkoekachtige injira pakt, met de hand zoals men dat in Ethiopië doet!
13. Nagila, 5 Mashiach Barukhof, Jerusalem (kosher l’mehadrin)
Een door een familie gerund kosher vegan café-restaurant. Het is gevestigd in een historisch stenen huis, in het centrum van Jeruzalem. Nagila is een van de weinige plekken in de stad waar een geweldige, low-key, veganistische maaltijd wordt geserveerd.
Advertentie (4)