De vijf wonderen van de Westelijke Galilea

Van spannende ritjes langs de Middellandse zeekust tot fakkeloptochten door verzonken grotten en wandelingen langs een wild en ongetemd strand. Van spectaculaire landschappen en schitterende architectuur. Het noorden van Israël heeft vele prachtige attracties die het een ideale bestemming maken voor toeristen. 

Hieronder heb ik vijf plaatsen in de Westelijke Galil uiteengezet voor bezoekers van alle leeftijden. Welkom in de ongerepte Westelijk Galil!

1. Moshav Shavei Zion
Als u via een brug de snelweg verlaat, komt u in de ontspannen omgeving van de kustgemeenschap waar bewoners het strand liever niet ontwikkelen en de natuur zijn gang laten gaan.

Het strand bij Moshhav Shavei Zion is één van de mooiste van Israël. Het voelt alsof je één bent met de natuur. Hoewel het strand vaak geassocieerd wordt met de zomer, weten degenen die van de zee houden dat er niets zo ontzagwekkends is dan de aanblik van de zee, opgestuwd door de winterwind, de hoge golven en een bewolkte hemel die de stormachtige zee aan de horizon lijkt te ontmoeten.

In de moshav is het resort Dolphin Village. Het hotel heeft meer dan 20 verschillende kamers die geschikt zijn voor gezinnen, stelletjes en groepen.

2. Rosh Hanikra

Op 20 minuten rijden van Moshav Shavei Zion, ligt Rosh Hanikra. Op de grens met Libanon. Daar neem je de kabelbaan naar beneden naar de beroemde grotten. De beste tijd om dit te doen is in de avond, waar je een lantaarns meekrijgt om de grotten te verkennen. Maar ook overdag is het schitterend deze grotten te bezoeken.

3. Kibbutz Rosh Hanikra

Nu U toch in de buurt bent, neem een kijkje in kibbutz Rosh Hanikra. Je kan er ook overnachten en beleven hoe het kibboets leven is. Neem een kijkje bij de honderden koeien en zie de net geboren kalfjes. Ga op een trip met een van de gidsen door de kibboets. Nee, lopen hoeft niet, ze hebben electrische scootmobielen. Zie de velden met bananen, exotisch fruit en de avocado’s.

4. Restaurant Hatzuk

Boven de grotten van Rosh Hanikra is het in Israel zeer bekende restaurant Hatzuk. Hier kunt u niet alleen fantastisch eten, maar tevens genieten van een oogstrelend uitzicht over de kust, de zee en de rotsen daarboven. Op donderdagavond is deze plek het drukst bezocht, de uitgaansavond in Israel.

5. De Tornado, een sensatie op het water

Voor de sensatiezoekers is er de Tornado. Een speedboot die u met hoge snelheid langs de kust vanaf Rosh Hanikra brengt. Absoluut een aanbeveling als u iets anders wilt. Vindt u dit niets dan is het geen probleem. U kunt namelijk ook een jeeptour boeken door de heuvels rond Rosh Hanikra.

Advertentie (4)