Israelische startup Zebra mag EU betreden met medische technologie

Zebra Medical Vision, een startup uit kibboets Shefayim, heeft toestemming gekregen van de Europese gezondheidsautoriteit om hun medische apparatuur op de Europese markt te brengen.

De apparaten van het bedrijf, gebasserd op kunstmatige intelligentie, kunnen worden gebruikt om medische scans te lezen. Door deze nieuwste technologie wordt de diagnose van acute aandoeningen versneld.

De startup heeft de Europese CE-certificering gekregen voor thoraxfoto (longfoto) technologie. Dankzij deze nieuwe techniek kan meteen worden ontdekt of iemand een pneumothorax (klaplong) heeft, de aanwezigheid van lucht in de ruimte tussen de longvliezen. Daarnaast heeft de startup de Europese CE-certificering gekregen voor de nieuwste CT-scans, waardoor sneller kan worden gezien of er sprake is van een hersenbloeding.

De twee technologieën verminderen de tijd met maar liefst 80%, die radiologen en eerste hulp personeel nodig hebben om acute omstandigheden te herkennen, aldus het bedrijf in een verklaring. Deze snelheid verbetert op zijn beurt de kwaliteit en de snelheid van de behandeling, wat mensenlevens zal redden.

Eerder deze maand kreeg Zebra toestemming van de Israeli Innovation Authority om hun technologie bij Israelische ziekenfondsen onder te brengen.

Lees hier het volledige artikel

Advertentie (4)