Ook u kunt uw eigen butler hebben


Lijkt u vast ook wel wat, je eigen butler, die doet wat je hem vraagt. Overdreven luxe? Niet echt, want hier is Temi, de door een Israelische startup ontwikkelde privé robot. Video maken? Temi doet het. Telefoon beantwoorden? Geen probleem voor Temi. 

Temi beweert de “eerste echt intelligente, mobiele, persoonlijke robot ter wereld” voor in huis te hebben ontwikkeld. De verkoop is een aantal weken geleden reeds van start gegaan.

Hoe werkt het? Door de combinatie van kunstmatige intelligentie (AI) en autonome navigatie kan de persoonlijke robot op wielen de gebruiker volgen en verschillende taken uitvoeren door middel van de camera en de smartphone van de gebruiker. De robot begrijpt ook spraakopdrachten, met behulp van een interface ontwikkeld door het bedrijf – in het Engels voor nu, maar binnenkort ook in andere talen, aldus het Israelische bedrijf.