Terroristen in Pakken

Het Israelische Ministerie van Strategische Zaken (MSA) heeft vandaag het rapport “Terroristen in Pakken” uitgebracht. In het rapport worden meer dan 100 banden blootgelegd tussen de terroristische organisaties Hamas en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), en minstens 13 internationale anti-Israël NGO’s die de BDS steunen.

Het rapport onthult hoe Hamas en de PFLP een netwerk van internationale NGO’s gebruiken om boycots tegen Israël te propageren als tactiek om hun uiteindelijke doel te bereiken, het omverwerpen van de staat Israël. Meer dan 30 leden van Hamas en PFLP, waarvan er 20 in Israel gevangen hebben gezeten voor o.a. moord, zijn op leidinggevende posities binnen deze pro-BDS NGO’s geplaatst.

Het rapport documenteert hoe boycotorganisaties en terreurorganisaties samen geld bijeenbrengen, hetzelfde personeel delen en aantonen dat ze, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hun steun voor terrorisme niet hebben opgegeven. In plaats van terrorisme verwerpen blijven zij organisatorische, financiële en actieve banden onderhouden met terroristische groeperingen.

De boycotorganisaties in kwestie bleken miljoenen euro’s te hebben ontvangen uit Europese landen en filantropische stichtingen, terwijl ze toegang kregen tot extra fondsen via financiële, crowdfunding- en banksystemen.

Voorbeelden van terroristen die werken ter ondersteuning van organisaties die het boycotten van Israël bevorderen, zijn Laila Khaled en Mustafa Awad. Khaled werd berucht vanwege het kapen van twee burgervliegtuigen, vlucht TWA 840 en El Al 219.

Tot op de dag van vandaag is Laila Khaled actief in de internationaal opererende terroristische groepering PFLP. Ze heeft geld ingezameld voor anti-Israël-boycot-NGO’s , zowel in Europa als in Zuid-Afrika. In 2011 bleek ze cellen te coördineren voor het organiseren van terroristische aanvallen op diverse locaties in Jeruzalem. Verder werd Khaled in oktober 2018 geciteerd in een interview met de woorden: “Palestina zal worden bevrijd door verzet in al zijn vormen, allereerst door middel van de gewapende strijd.”

Awad zit op dit moment in een Israelische gevangenis wegens betrokkenheid bij verschillende terroristische organisaties, waaronder de PFLP, en ontving training van de door Iran gesteunde sjiitisch-Islamtisische terreurbeweging Hezbollah in Libanon. Hij vertegenwoordigde ook de Samidoun in Brussel, een organisatie die bekend staat om het promoten van boycotacties tegen de staat Israël. De man tevens pleitbezorger voor de vrijlating van Palestijnse terroristen uit Israëlische gevangenissen, waaronder veroordeelde terroristen die bewezen Israelische burgers heeft vermoord.

Het hele rapport kunt u hier lezen 

Advertentie (4)