Eurovisie Songfestival: Een muziekband bestaande uit gehandicapten maakt kans om Israel te vertegenwoordigen

De uit acht mensen met een handicap bestaande Shalva band maakt grote kans Israel tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv te vertegenwoordigen. Die kans groeit nu ze ook de kwartfinale hebben bereikt in het tv programma “A star is born”.

De band bestaat uit Deena (een immigrant uit India) en Annael (een immigrant uit Frankrijk) die de hoofdzangers van de band zijn. Beide zijn blind. Josef heeft het Williams-syndroom, Yair en Tal hebben het syndroom van Down en Guy is visueel gehandicapt.

Ze worden vergezeld door Shai en Sarah. Shai is de manager van de band, die heeft geholpen de groep samen te stellen na een lang herstel van een ernstige verwonding opgelopen tijdens zijn dienst in het Israelische leger. Sarah is de dochter van Kalman en Malki Samuels, de oprichters van het Shalva Center.

Er is echter een probleem mocht de Shalvaband Israel gaan vertegenwoordigen. Diverse leden van de band observeren de Sjabbat rust en kunnen dus niet deelnemen aan de repetitie die op vrijdagavond plaatsvind. Mocht het Eurovisie Songfestival hiervoor geen oplossing vinden, dan hebben de bandleden al gezegd niet te gaan deelnemen aan het songfestival.

Shalva is een Israelische vereniging die zich bezig houdt met zorg voor mensen met een handicap en hun families.