Crowdfunding voor familie van vermoorde rabbijn Ettinger gaat snel naar doel van NIS 2.000.000 ( $500.000)

Afgelopen zondag werd Rabbijn Ettinger, 47, en vader van 12 kinderen, door een Palestijnse terrorist vermoord. Maandag jl werd er een crowdfunding gestart om de familie te ondersteunen met als doel NIS 2.000.000 ($500.000). In 3 dagen tijd is er al NIS 1,211,720 ($335,652) binnen gekomen, bijeengebracht door bijna 5.000 donoren, meldt de Times of Israel.

De crowdfunding actie, gehost op de jgive.com-website, werd georganiseerd door de non-profitorganisatie Eli Charity and Grace, een organisatie die welzijnsdiensten verleent aan behoeftige gezinnen in de nederzetting Eli waar de familie Ettinger woont.

Hoewel de organisatoren op de fondsenwervingswebsite opmerkten dat staatswelzijnsdiensten “op dit moment” voor de familie zorgen, voegden ze daaraan toe : “We willen voor de toekomst zorgen.” Verwijzend naar de kinderen van het gezin, zeiden de organisatoren: “Wanneer een van hen wil trouwen, zal Tamar Ettinger ze zich niet hoeven af te vragen:    “Hoe betaal ik dat?

Indien u na het lezen van dit artikel geld wil overmaken, dit is de website https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/15177   waarop u via uw creditcard kunt bijdragen .