Derde seizoen van Fauda gaat zich in Gaza afspelen

De opnames voor het derde seizoen van “Fauda” zijn onlangs begonnen en het zal anders gaan voelen dan voorgaande seizoenen, zegt mede-creator Avi Issacharoff in een interview met de Times of Israel. Het gaat zich geheel afspelen in de Gazastrook, weg van de Westelijke Jordaanoever, de belangrijkste locatie van de laatste twee seizoenen van de serie.

“Wat we proberen te doen is min of meer om het gevoel van ‘Fauda’ te behouden, maar om het op een andere manier te doen, om iets te veranderen en niet door te gaan met dezelfde karakters. We willen het ritme een beetje doorbreken,” aldus de filmproducent.

Issacharoff wil echter geen details onthullen over het derde seizoen van zijn hitshow, die de avonturen beschrijft van een undercover Israëlisch commandoteam dat zich onderdompelt in het hart van de Palestijnse samenleving.

Het nieuwe seizoen vindt plaats in Gaza, zoals te zien is in de korte trailer van zijn producer, het satellietkanaal YES, maar dat is alles wat Issacharoff erover wilde zeggen. Er aan toevoegend “dat er verrassingen zullen zijn, een nieuwe structuur en nieuwe karakters, vooral aan de Palestijnse kant.”

Wat hetzelfde blijft, is een drama dat de realiteit weerspiegelt in deze hoek van het Midden-Oosten, maar met een uitgewerkte verhaallijn die de journalistiek van Issacharoff niet toestond.

“Met drama kun je iets geven dat journalistiek minder goed kan,” zegt hij. “In de journalistiek kan je niet ingaan op de personages en hun leven om hun besluitvorming te begrijpen, uitzoeken wat hun van gedachten heeft doen veranderen, wat voor soort relatie ze hebben met hun vrouw, kinderen, moeder, vader die hen heeft gemaakt. Daarom is het zo geweldig om beide te doen, het is zo geweldig om tegelijkertijd in karakters van een geheime soldaat en de zoon van een terrorist te duiken.”