Verheerlijking Hamas terreur op de Dam in Amsterdam

Omdat het mag van de gemeente Amsterdam en politie namen afgelopen week (30 maart) de fans van Hamas de Dam in Amsterdam over om hun liefde voor Hamas en de Palestijnen tentoon te stellen.

Eén van de leden van StandWithUs in Nederland liep nietsvermoedend over de Amsterdamsche Dam, waar zoals gebruikelijk weer een pro-Palestijnse demonstratie was.

Deze keer werden er “symbolisch” vliegers getoond, die de door Hamas gebruikte vliegers met brandende objecten en/of explosieven moesten symboliseren. Zoals bekend zijn deze vliegers verantwoordelijk voor tientallen kilometers verbrande natuurgebieden en landbouwgrond in zuid-Israel, die tevens een gevaar vormen voor de veiligheid en een grove inbreuk van de leefbaarheid van de zuidelijke inwoners van Israel.

Je zou dus kunnen zeggen dat hier werd opgeroepen tot gebruik van deze vliegers, wat hetzelfde is als oproepen tot geweld, iets wat in Nederland strafbaar is.

Politie was natuurlijk ter plaatse, maar bij navraag zei men: “wij hebben niets gezien”. Er werd dus niet opgetreden.

Fijn, mevrouw Halsema, u belooft veel maar doet niets. Schijnbaar heeft u geen enkele moeite met dit soort “tot geweld” oproepende demonstraties in de lieve stad.

Zo gaat Mokum, de stad waar ik ben geboren, naar de knoppen en wordt het voor Joden steeds moeilijker het centrum van de stad te bezoeken – zonder geconfronteerd te worden met Israel-gerelateerd antisemitisme.

Advertentie (4)