Digitale bril voor sportieve fietsers

Veel mensen houden ervan om lange fietstochten te maken en gewoon lekker sportief bezig te zijn. Eigenlijk is het dan interessant om te weten wat bijvoorbeeld je hartslag is en hoeveel kilometer je hebt gereden. De Israelische start up Everysight Ltd brengt nu een AR-bril op de markt die je hartslag, snelheid en de afstand die je hebt afgelegd “projecteert” in je zicht. De bril heeft ook een ingebouwd GPS-systeem.

De techniek waaraan elementen worden toegevoegd aan het zicht door de bril heet “Augmented Reality” of simpelweg AR. Deze technologie staat voor een live beeld van de werkelijkheid, waaraan elementen worden toegevoegd door een computer, in dit geval in je zicht door deze slimme bril.

Het is veiliger om een ​​semi-transparante weergave te bekijken van de gegevens die in het vizier worden geprojecteerd dan om “naar beneden te kijken op een display”, zegt het bedrijf op zijn website.

Maar dat is nog niet alles. De bril heeft ook bluetooth-luidsprekers en een microfoon waarmee rijders naar muziek kunnen luisteren of telefoongesprekken kunnen aannemen, terwijl ze beide handen aan het stuur houden. Fietsers kunnen spraakopdrachten gebruiken of het touchpad aan de rechterkant van de bril gebruiken om de weergave, kaarten, volume en helderheid te regelen.

Een ingebouwde HD-camera met spraak- en gegevensopslag stelt fietsers in staat om hun fietsavonturen vast te leggen, op te slaan en te delen. Alle vastgelegde informatie – zoals hartslag, route en snelheid – wordt geüpload naar de bijbehorende app van het bedrijf. Deze kunnen vervolgens worden gedeeld via sociale media of gesynchroniseerd met externe (fitness-)apps.

De bril weegt 100 gram en het bedrijf zegt dat de batterij van de bril circa 8 uur meegaat zonder op te laden.

Advertentie (4)