Door terrorist neergeschoten rabbijn redde vrouw terwijl hij stervende was

Rabbi Achiad Ettinger stierf als een held. De familie van een vrouw die hij hielp terwijl hij stervende was, houdt de naam van de rabbijn levend. 

De pasgeboren kleinzoon van de vrouw werd vernoemd naar Rabbijn Ettinger, die stierf aan verwondingen opgelopen tijdens een schietpartij op de Westelijke Jordaanoever door een 19-jarige Palestijnse terrorist. Rabbijn Ettinger, een vader van 12 kinderen, slaagde er nog in om vier kogels af te vuren op de terrorist. Deze schoten leidden de aandacht van de schutter af van de vrouw waardoor zij kon overleven, schrijft JTA.

Een video op YouTube toont de besnijdenis ceremonie van de baby die dinsdag jl. in de stad Itamar plaatsvond. Een zoon van Rabbijn Ettinger diende als de sandek, de persoon die de 8-dagen oude jongen vasthoudt tijdens het ritueel, en kreeg de eer om de zegen te reciteren voor de naam van het kind. Overmand door emoties heeft hij moeite de woorden uit te spreken als hij de naam Achiad aan de baby geeft.

Een 19-jarige Israëlische soldaat, Lt. Gal Keidan uit Beersheba, werd ook gedood tijdens de aanslag van 17 maart. De schutter werd drie dagen later gedood in een vuurgevecht met Israëlische soldaten, nadat de veiligheidstroepen het huis hadden omsingeld waarin hij zichzelf had gebarricadeerd.

Advertentie (4)