Hongaarse ambassadeur in Nederland aanwezig bij kick-off evenement Maccabi Games

  Foto: Maccabi Nederland met de Hongaarse ambassadeur in Nederland dhr. Andras Kocsis ‏
  Thuisshirt van het equipe

  Afgelopen donderdag 21 maart was de officiele kick-off van het avontuur richting de European Maccabi Games 2019 in Boedapest. Niemand minder dan de Hongaarse ambassadeur in Nederland, dhr. Andras Kocsis, bracht een bezoek aan dit evenement om de atleten van Maccabi Nederland alvast van harte welkom te heten voor hun komst deze zomer naar de Hongaarse hoofdstad.

  De European Maccabi Games worden om de vier jaar in gehouden en zal deze zomer meer dan 2.000 joodse atleten verwelkomen. De sporters komen uit Europese landen, Noord-Amerika, Australië, Israël en vele andere landen uit de diaspora. Negentig van hen komen uit Nederland onder leiding van ‘s lands grootste joodse sportclub, Maccabi Nederland.

  De missie van de Europese Maccabi Games is het in stand houden van de Europese Joodse gemeenschap door middel van atletische competitie. Praag organiseerde in 1929 de allereerste Europese Maccabi Games, gevolgd door Antwerpen een jaar later.

  Als gevolg van de oorlog hebben de Maccabiah Games jarenlang niet kunnen plaatsvinden. Na de onderbreking keerden de joodse spelen eindelijk terug naar Europa, toen Kopenhagen de spelen van 1959 organiseerde. De keuze van de Oostenrijkse hoofdstad als gaststad in 2011 was zeer symbolisch. Het was de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat Joodse atleten uit heel Europa bijeenkwamen op het grondgebied van het voormalige Duitse Rijk om te sporten.

  De Europese Maccabi Games in Boedapest zal dit jaar plaatsvinden van 29 juli tot 7 augustus 2019.

  Advertentie (4)