Fattal opent twee nieuwe hotels bij Machane Yehuda Markt in Jeruzalem

De Israëlische internationale hotelketen Fattal Holdings heeft aangekondigd dat het een boetiekhotel gaat openen naast de Mahane Yehuda markt in Jeruzalem. Fattal zal de voormalige Alliance School, geopend in 1899, ombouwen tot een boetiekhotel met 90 kamers dat in 2022 zal worden geopend.

Het nieuwe hotel grenst pal aan het 168 kamers tellende NYX Jerusalem Hotel van Fattal, dat momenteel in aanbouw is, en gepland staat om in 2021 haar deuren te openen. Beide hotels bevinden zich op het terrein direct ten oosten van Mahane Yehuda markt. Dat gebied strekt zich uit tussen Jaffa Road, Agrippas Street en in het oosten Kiah Street. Het perceel bevat ook een derde hotel, kantoor- en woongebouwen en een ondergrondse parkeergarage die plek biedt voor 600 auto’s.

Het boetiekhotel krijgt de naam “Beit Alliance” als eerbetoon aan de vroegere Alliance school op deze plek.