Vrijdag is de marathon van Jeruzalem

Vrijdag is het zover. Dan vindt de jaarlijkse marathon van Jeruzalem plaats. Onder de ruim 40.000 deelnemers komen er 4.600 uit 80 verschillende landen, waaronder Italië, China, Zuid-Afrika, Tanzania, Haïti, Cuba, Macau, Kazachstan en Costa Rica. Om er maar een paar te noemen.

De marathon van Jeruzalem mag best als bijzonder worden beschreven. Deelnemers passeren bijvoorbeeld de Knesset (Israëlisch parlement), de oude stad van Jeruzalem, Sultan’s Pool, de berg Zion, de German Colony, de wijk Rehavia, de Armon HaNatziv promenade, Ammunition Hill, Sacher Park, Mount Scopus en vele andere bezienswaardigheden in de hoofdstad van Israel.

Deelnemers kunnen kiezen uit zes opties, waaronder een volledige marathon (42,2 km), de 10 km traject, 5 km traject, familietraject en een community traject met meer dan 6000 hardlopers.

Onderstaande video geeft een impressie van de Jeruzalem Marathon 2018: