Nieuwe app voor reizigers brengt toeristen en locals met elkaar in contact

U komt naar Israel en zoekt een goed restaurant? Of een bepaalde winkel? Of  een betrouwbare taxi? Of ….? Maakt niet uit wat u zoekt of waar u naar toe wilt. Een nieuwe app met de naam “Knowers” brengt u in contact met één van de ruim 1.000 Israeliers die bereid zijn u met raad en daad bij te staan, meldt Israel21C.

Hoe het werkt? Heel simpel. Download de Knowers app, stel je vraag in het Engels en je krijgt meteen antwoord en advies van één van de locals. Dus geen gezoek meer op Google of andere internet sites.

Sinds de lancering van de app in 2017 hebben community managers van Knowers mensen in heel Israël ingeschreven. Deze mensen staan klaar om advies te geven in specifieke reis categorieën zoals nachtleven, natuur, eten, zaken, cultuur, LGBTQ, sport, attracties, tickets, luxe, vervoer, muziek, familie en zelfs over het komende Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.

Als toeristen ervoor kiezen een Knower vrijwilliger te ontmoeten, moeten ze hun gezond verstand gebruiken. Zoals ze zouden doen als ze iemand ontmoeten met wie ze kennis hebben gemaakt op een sociale media site. Het bedrijf neemt geen verantwoordelijkheid voor de persoonlijke veiligheid van gebruikers in die situaties. Deskundigen monitoren echter automatisch berichten op ongepaste woorden of vragen, de tekst kan worden geblokkeerd of het bericht kan worden verwijderd.

De app is op dit moment alleen nog beschikbaar voor Israel, maar de verwachting is dat deze in een later stadium in meer landen zal verschijnen.

Bekijk onderstaande de video hoe het werkt.