Ilhan Omar, het posterkind van de Democraten.


Na het bemachtigen van een Democratische zetel in het Amerikaanse Congres door Ilhan Omar, Rashida Tlaib en Alexandria Ocasio-Cortez staan de persen niet stil aan de overzijde van de oceaan. Ondanks haar inhoudsloze verontschuldiging ten aanzien van onverdraagzaamheid en antisemitische uitspraken die ze eerder deze maand deed, blijft Omar een virulente antisemiet.
Maar het is veel erger dan dit: naast haar antisemitische uitspraken is ze door haar Links extremisme en contacten met terroristische organisaties ook een serieus veiligheidsrisico.

Omar heeft op uitnodiging van Congres voorzitter Nancy Pelosi (schoonmoeder van……juist, die ja) zitting genomen in het House Foreign Relations Committee. In het Congres gaan nu stemmen op die verlangen dat Omar uit deze commissie en uit het Congres gezet zal worden, of minimaal onderwerp van onderzoek moet zijn inzake vermeende criminele activiteiten die door haar begaan zijn in de afgelopen jaren.

Het standpunt van Omar betreffende Israel is alom bekend en allang geen verrassing meer. Zo steunt ze onder meer Hamas, BDS en pretendeert anti-Zionist te zijn. In de onderstaan de tweet uit 2012, sinds enkele dagen niet meer zichtbaar op haar tijdlijn, blijkt dat het Arabische narratief haar niet vreemd is.

Het tegenovergestelde is waar. In alle gevallen waarbij Israel de IDF heeft ingezet, was het een reactie op provocaties en/of aanvallen van Hezbollah, Hamas, PIJ of de PLO. Israel heeft dagelijks raketaanvallen te verduren vanuit de Palestijnse gebieden, terreuraanslagen in de vorm van car ramming en steekpartijen op argeloze burgers. Alsof dit niet genoeg is probeert de BDS organisatie Israel economisch schade toe te brengen met slechts één doel: de ondergang van Israel als thuisland van de Joden. Wie is er hier nu gehypnotiseerd?

Tijdens de campagne voor het Congres beweerde Omar zich te verzetten tegen de BDS, echter enkele dagen na haar verkiezing betuigde ze openlijk steun voor deze abjecte organisatie(s). Volgens Omar is Israel een apartheidsstaat. Een uitspraak die vanuit de linkse media op steun en lof kan rekenen met als toevoeging dat Israel is gebouwd op gestolen ‘Palestijns land’ en decennia van onderdrukking.

De overeenkomsten met het Nederlandse GroenLinks zijn even zo treffend als schokkend. Terwijl deze komedie zich voltrekt in Amerika is het in Nederland wachten op de eerste plenaire veroordelingen van het Linkse Gilde dat zich graag van identieke retoriek bedienen.

Advertentie (4)